MENY

Velkommen!

Dette er guiden for deg som er interessert i konfirmasjonsfotografering.
Hvordan foregår det egentlig? Jeg har samlet mye erfaring gjennom årenes løp og har en del tips i forhold til tidspunkter og gjennomføring.

Her kommer noen nyttige punkter:
- Du tar kontakt og bestiller time. Dette gjøres gjerne et halvt år til et år før. Jo tidligere, jo større er sjansen for at det er ledig tid til deg.

Vi blir enige om fotografering ute på avtalt sted, i studioet eller både ut og inne. Etter fotograferingen setter vi opp en tid til bestillingstime. Da kommer dere tilbake og velger de bildene dere vil ha.

Bildene dere har kjøpt blir fakturert og kan hentes etter 3 - 6 uker.

Les videre for den komplette guiden som vil gjøre fotograferingen din til en suksess.

Informasjon om fotograferingen:
Det er flere muligheter når man skal fotografere en konfirmant, og det er ofte litt forskjell hva gutter og jenter ønsker.

Mange jenter ønsker å fotograferes i naturen, spesielt om det er bunad som man skal foreviges i, mange gutter ønsker et mer urbant miljø. Dette er det selvsagt ingen skrevne regler for, og det ene er like bra som det andre.

Noen ønsker studiobilder, enten kun det eller i tillegg til utebilder. Ved mitt studio er det muligheter for både røffere vegger ute, og natur og vann.

Vi setter av en time - halvannen til fotograferingen, da har vi også tid til skift om det er ønskelig. Hvis det er både et pyntet antrekk og et mer casual antrekk som skal foreviges tar vi ofte det pyntede først.

lyckliga, konffoto, romeriksbunad, konfirmant, konfirmasjonsbilde

Tips til fotograferingen:
- ta med klesrulle
- ta med børste og hårspray
- hvis konfirmanten er sminket, ta med sminken, kanskje det trengs en touch-up
- ta med gode sko og gå i, hvis de skoene som skal fotograferes gnager
- husk å stryke godt det som strykes skal. Alt synes på bilder.

Bestillingstimen:
Ca 2 uker etter fotograferingen kommer dere tilbake til studioet for å få se og velge ut de bildene dere vil ha. Dere vil bli vist 15 - 25 bilder. Dere velger deres favoritter og jeg hjelper dere med hvilke som vil passe sammen, hva som vil gjøre seg på veggene deres, kanskje noe vil bli best i et album eller i andre former. Dette er ofte det som er mest spennende med hele prosessen.

Det er lurt å tenke igjennom hva du skal bruke bildene dine til før du kommer til timen din. Tenker dere å gi bort noen gaver, eller ønsker kanskje besteforeldre eller andre å bestille noe til seg selv? Det kan være vanskelig å bestille hvis de ikke er med, men en måte å løse det på er å ta i mot bestilling på en størrelse hvis det er forstørrelse de ønsker, så kan de velge ut selve bildet senere.

Erfaringsmessig er det best om dere ser dere ut et sted hjemme og henge opp bilder før dere kommer på bestillingstimen. Ta gjerne også mål. Det kan også være lurt å sende meg et bilde av plassen dere tenker å henge opp bilde på, da kan jeg ta det opp hos meg og vi kan se hvilken størrelse som passer best. Dette vil være til stor hjelp for å sikre at dere blir fornøyd med avgjørelsen deres. Se bildet under for å få en viss idé om hvordan de ulike størrelsene gjør seg over en sofa.

TIPS: – det beste er om alle som tar avgjørelsen om hvilke bilder som skal bestilles er med på timen. Ha gjerne barnevakt hvis dere har små barn barn slik at dere får konsentrert dere helt og fullt om oppgaven, konfirmanten må selvsagt gjerne være med  det er det beste!

Betalingsalternativer:

  • faktura på hele beløpet med 14 dagers forfall
  • vipps

Produktene dine er klare! Ca 3 – 5 uker etter bestillingstimen er produktene dine klare til å hentes. De kan sendes hvis du har valgt det. Veggbildene dine kommer med veggoppheng og er klare til å henges opp og dere kan beundre det fine dere har fått laget. Bilder er en av de få tingene som får større verdi med tiden som går, den sikreste måten og bevare de på er å få de ut fra harddisken og opp på veggen. Vi vet ikke hvor lenge vi bruker de digitale formatene vi har i dag. Et bilde er en returbillett til et øyeblikk som er forbi…

Ofte stilte spørsmål

Når foretas fotograferingen?

Jeg setter gjerne opp en ettermiddag/kveld når det passer for dere før konfirmasjonen. Alt fra 2 - 4 uker før vil være optimalt. Som regel har dere nok å gjøre den uken konfirmasjonen er.

Kan vi ha med andre familiemedlemmer på fotograferingen?

- Ja, det er klart! Ta med hvem dere vil, men jeg anbefaler at de personene drar etter at de er fotografert med konfirmanten slik at resten av fotograferingen kan foregå så uforstyrret som mulig. Det er sjeldent konfirmantene ønsker mye publikum på fotograferingen.

Hva med hund?

- Ta med hunden!

Kan vi kjøpe digitale filer?

- det kan dere! Jeg garanterer for alle printprodukter bestilt via studioet. Velger du digitale filer og fremkaller de hos en tredjepart har ikke jeg ansvaret for sluttresultatet.

Hva skal vi ha på oss?

- Når man kler på en gruppe er det lurt å tenke at klærne skal matche som om man kler på én person. Hold dere unna klær med knallfarger, store logoer, tekst, striper, bilder og prangende mønstre. Med mindre det er et poeng i seg selv at klærne skal være slik. Småmønstret går greit. Jeg anbefaler at dere går for en lys palett, gjerne ikke helt kritthvitt, men duse farger som går godt til hverandre. Pasteller og støvete farger samt brente farger kan gjerne velges. Tenk også at klærne skal passe til miljøet man fotograferes i. I urbant miljø går det meste, men smoking og magebelte er kanskje litt overkill i bjørkeskogen.

Hva koster det?

Prisen for konfirmasjonsfotografering er 1750 kr. For fotografering i helger kommer det et tillegg på 500 kr. For flerlinger tilkommer det 500 kr per pers. Søsken og familiemedlemmer inntil 5 personer er inkludert. For store gruppebilder lages det pris basert på antall personer.


CLOSE MENU